Днес се навършват 75 години от един от най-кървавите дни на

...
Днес се навършват 75 години от един от най-кървавите дни на
Коментари Харесай

Депутатите почетоха паметта на жертвите на комунизма frognews.bg

Днес се навършват 75 години от един от най-кървавите дни на този интервал от историята ни. Този ден на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим е избран като подобен с решение от 19 януари 2011 година по времето на кабинета " Борисов " по предложение на президентите Жельо Желев и Петър Стоянов.

Преди пленарното съвещание членове и депутати от парламентарната група на ГЕРБ-СДС уважиха жертвите на комунизма и поставиха венци и цветя пред мемориала в парка до Националния замък на културата в столицата.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи, че всяка година сервират цветя в памет на всички тези, които по време на комунистическия режим са били класифицирани като неуместни, като хора търсещи независимост, народна власт и това е била тяхната виновност:

" Трябва да пазим паметта на тези хора, да си даваме сметка, че на всички места по света сега има хора, които не престават да живеят врежими, които лимитират свободата, които по същия метод, мракобесно и брутално погазват човешки права ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР